Care este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 aprilie 2013 35 afişări

Cancerul intestinului gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa şi, anual, în lume mor 700.000 de oameni din această cauză. Conform Globocan 2008, incidenţa anuală a acestei forme de cancer, în ţara noastră, este de 8.696 cazuri noi, fiind pe locul al doilea ca frecvenţă a celor mai întâlnite forme de cancer la ambele sexe.

Care este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa

De asemenea, circa un milion de noi cazuri sunt descoperite anual, în întreaga lume. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător cu cât, în comparaţie cu alte forme de cancer, cancerul intestinului gros poate fi detectat în stadii incipiente şi tratat cu şanse reale de vindecare. Pentru aceasta însă, trebuie aplicate metodele de screening, efectuarea de investigaţii specifice regulate, chiar şi în lipsa oricăror semne de boală. Aceste investigaţii trebuie iniţiate după împlinirea vârstei de 50 de ani, uneori chiar mai devreme dacă medicul o indică, mai ales în cazul persoanelor care prezintă cazuri de boală în familie.

Conform unor date statistice de pe site-ul www.europacolon.org, cancerul colorectal ucide 230.000 de europeni în fiecare an, fiind al treilea ca frecvenţă la nivel mondial. Cancerul colorectal este o boală care afectează, în principal, persoanele de peste 50 de ani. În Europa, trăiesc aproximativ 175 de milioane de cetăţeni cu vârste cuprinse între 50 - 69 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
cauza,
europa,
cazuri,
frecventa,
deces
/actualitate/care-este-a-doua-cauza-de-deces-dintre-toate-tipurile-de-cancer-din-europa-10707830
10707830
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.