Carburanţii se vor scumpi cu 0,4 lei pe litru după introducerea noii accize

Autor: Carol Dan Postat la 06 februarie 2014 32 afişări

Accizarea suplimentară, cu 7 eurocenţi, a litrului de carburant va duce la creşterea cu 0,4 lei a preţului benzinei şi motorinei, iar în primele trei luni de la aplicarea acestei modificări este posibilă o scădere a consumului total cu 1-2%, potrivit vicepreşedintelui Rompetrol Cătălin Dumitru.

"Impactul va fi de 0,4 lei pe litru, în linii mari. În primele trei luni consumul va scădea, poate cu 1-2%. Va fi o reaşezare a comportamentului consumatorului, dar după două-trei luni îşi va reveni", a afirmat vicepreşedinte Rompetrol pe retail şi trading, într-o conferinţă de presă.

Iniţial, Guvernul intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi la începutul anului, modificarea fiind însă amânată pentru 1 aprilie.

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CARBURANŢI,
ACCIZĂ,
/actualitate/carburantii-se-vor-scumpi-cu-0-4-lei-pe-litru-dupa-introducerea-noii-accize-12032046
12032046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.