Capul lui Bashar al-Assad vrem

Autor: Mihai Mitrica Postat la 18 septembrie 2011 16 afişări

Deputaţii europeni au adoptat o rezoluţie prin care solicită încetarea violenţei în Siria şi demisia imediată a preşedintelui Bashar al-Assad, precum şi o rezoluţie separată în care fac un apel la Consiliul Naţional de Tranziţie instaurat în Libia în locul lui Muammar Gaddafi să folosească resursele ţării în folosul tuturor libienilor.

Deputaţii au solicitat ca represaliile împotriva protestatarilor paşnici contra regimului lui Bashar al-Assad să înceteze imediat şi şi-au declarat solidaritatea cu poporul sirian care luptă pentru apărarea drepturilor sale. PE a cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU, şi mai ales Rusiei şi Chinei, să condamne utilizare forţei letale de către regimul sirian şi să impună sancţiuni dacă regimul nu pune capăt violenţei.

Manifestaţiile din Siria se înscriu în mişcarea de emancipare din Orientul Mijlociu cunoscută sub numele de "primăvara arabă" şi care a dus până acum la schimbări de regim în Tunisia, Egipt şi Libia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/capul-lui-bashar-al-assad-vrem-8767989
8767989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.