Candu Energy şi CNPEC-China au semnat un acord pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă

Postat la 26 iulie 2014 92 afişări

Compania Candu Energy, parte a grupului canadian SNC-Lavalin, a încheiat un acord cu China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala nuclearelectrică din Cernavodă, operată de Nuclearelectrica.

Candu Energy şi CNPEC-China au semnat un acord pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă

 Acordul a fost semnat joi, la Vancouver, potrivit unui comunicat al Candu Energy.

Reprezentanţii Nuclearelectrica au precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că implicarea "efectivă" a unui investitor în proiect va fi dată de rezultatul procedurii de selecţie.

"Acordul de cooperare semnat între Candu Energy Inc şi China Nuclear Power Engineering, conform comunicatului de presă transmis de Candu Energy Inc, întăreşte interesul manifestat deja de compania chineză de a se implica în dezvoltarea proiectului unităţilor 3 şi 4. Implicarea efectivă a unui investitor în proiect va fi dată de rezultatul procedurii de selecţie şi de strategia ulterioară de dezvoltare a proiectului", a comunicat Nucleareletrica.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/candu-energy-si-cnpec-china-au-semnat-un-acord-pentru-constructia-reactoarelor-nucleare-3-si-4-de-la-cernavoda-12983001
12983001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.