Campania de trecere la brandul "T": Agenţia Eventures şi Cosmote îşi dispută o aplicaţie de mobil

Autor: Madalina Cerban Postat la 11 septembrie 2014 61 afişări

Aplicaţia Hai!, parte a campaniei de migrare a Romtelecom şi Cosmote la brandul "T", este revendicată de agenţia Eventures, care susţine că operatorul Cosmote a preluat fără drept această idee, în timp ce compania de telecomunicaţii spune că a achiziţionat aplicaţia de la un furnizor extern.

Într-un punct de vedere remis MEDIAFAX, Eventures spune că, în primăvara anului 2013, s-a întâlnit pentru prima oară cu operatorul de telefonie mobilă Cosmote, în vederea încheierii unui parteneriat pentru dezvoltarea unei reţele de socializare, pe care Eventures o gândise şi concepuse cu câteva luni înainte şi pentru care căuta un partener.

"În acest sens, în data de 30 aprilie 2013, Eventures a transmis companiei Cosmote o prezentare detaliată privind conceptul proiectului şi a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţii companiei de telecomunicaţii. Întrucât discuţiile nu au generat un răspuns de angajament din partea Cosmote, Eventures a dezvoltat mai departe ideea cu fonduri şi resurse proprii, sub denumirea de myprojekts şi lansând-o în noiembrie 2013 pe www.myprojekts.com", se mai spune în punctul de vedere remis de reprezentanţii agenţiei Eventures.

Aceştia susţin că, în data de 29 august 2014, Cosmote a lansat, "în cadrul campaniei de promovare a rebranding-ului său sub umbrela Telekom, aplicaţia Hai! - o aplicaţie de mobil identică din punct de vedere concept, funcţionalitate şi scop cu ideea prezentată de către Eventures în luna aprilie a anului 2013".

Potrivit acestora, "myprojekts se află în acest moment într-o situaţie extrem de delicată: în primul rând din cauza investiţiilor însemnate care s-au făcut până în prezent pentru realizarea platformei, iar în al doilea rând în raport cu viitorii parteneri şi investitori din SUA şi Marea Britanie, cu care reprezentanţii companiei au purtat discuţii pentru dezvoltarea şi lansarea reţelei la nivel internaţional".

De asemenea, Eventures precizează că a notificat compania Cosmote printr-o scrisoare oficială, însă nu a primit niciun răspuns din partea reprezentaţilor operatorului.

Contactaţi de agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii companiei Cosmote au spus că, în prezent, fac cercetări în legătură cu acest subiect şi vor reveni cu informaţii în momentul în care vor avea o perspectivă clară asupra situaţiei.

"La acest moment, vă putem comunica faptul că aplicaţia Hai! a fost achiziţionată de Cosmote de la un furnizor extern. Aplicaţia Hai! face parte din campania de migrare către noul brand al Romtelecom şi Cosmote România, de pe 13 septembrie. În ziua evenimentelor, aplicaţia va permite celor prezenţi să interacţioneze cu ceea ce se întâmplă pe scenă, indiferent că se află în respectivele locaţii sau la distanţă", au spus reprezentanţii companiei Cosmote.

Aceştia au mai spus că în toate acţiunile sale compania Cosmote menţine "o conduită etică şi profesională" cu partenerii săi. "La fel am acţionat şi în cazul de faţă, când am răspuns solicitării Eventures de a stabili o întâlnire pentru a clarifica situaţia, însă aceştia nu au aşteptat să discutam direct elementele pretinse în scrisoare, ceea ne determină să punem la îndoială buna lor credinţă", au mai spus reprezentanţii companiei Cosmote.

Romtelecom şi Cosmote Romania vor comunica de la mijlocul lunii septembrie sub brandul "T" al grupului german Deutsche Telekom, care deţine 40% din OTE Grup (Grecia), acţionarul majoritar al celor doi operatori telecom locali. Trecerea la noul brand va fi sărbătorită de Romtelecom şi Cosmote România prin mai multe evenimente, care se vor desfăşura pe 13 septembrie, iar aplicaţia Hai! a fost dezvoltată pentru promovarea acestor manifestări de lansare a brandului "T".

Agenţia Eventures este deţinută de Amalia Năstase şi Răzvan Vasilescu. În acest an, Eventures a fost afiliată la Havas Sports & Entertainment (HS&E), reţeaua de brand engagement a grupului Havas, unul dintre cele cele mai mari grupuri de comunicare la nivel internaţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EVENTURES,
COSMOTE,
APLICAŢIE
/actualitate/campania-de-trecere-la-brandul-t-agentia-eventures-si-cosmote-isi-disputa-o-aplicatie-de-mobil-13249137
13249137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.