Camera Comunelor din Canada a aprobat un controversat proiect de lege antiterorism

Autor: Mihai Draghici Postat la 07 mai 2015 40 afişări

Camera Comunelor din Canada a aprobat joi un controversat proiect de lege care conţine măsuri suplimentare de combatere a terorismului, informează site-ul postului CBC.

Legea antiterorism, cunoscută şi sub numele Actul C-51, a fost adoptată de Camera Comunelor cu 183 voturi pentru şi 96 împotrivă, graţie majorităţii de care dispune Guvernul conservator de la Ottawa.

Noua lege conferă Serviciului canadian de informaţii şi securitate (CSIS) prerogative suplimentare pentru dejucarea comploturilor teroriste. CSIS va putea contribui efectiv la contracararea terorismului, nu doar la colectarea de informaţii.

De asemenea, noua lege facilitează schimburile de informaţii la nivel federal, extinde prerogativele privind oprirea suspecţilor să se deplaseze cu avionul şi creează o nouă infracţiune - instigare la comiterea unui atac terorist.

Criticii proiectului de lege au denunţat implicarea efectivă a CSIS în dejucarea comploturilor teroriste. Numeroase organizaţii pentru apărarea drepturilor civice au exprimat preocupări privind riscul apariţiei abuzurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CANADA,
LEGE,
TERORISM
/actualitate/camera-comunelor-din-canada-a-aprobat-un-controversat-proiect-de-lege-antiterorism-14223216
14223216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.