Bursele europene, in scadere cu peste 4%, din cauza temerilor privind economia globala

Postat la 09 august 2011 35 afişări

Bursele europene sunt in scadere cu peste 4%, temerile privind economia globala determinand investitorii sa vanda agresiv active riscante si sa caute refugiu in aur si franci elvetieni.

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a scazut cu 4,2% pana la ora 8:40 GMT (11:40 ora Romaniei), dupa ce a deschis in urcare cu 1,6%. FTSEurofirst 300 a inregistrat un minim al prime parti a zilei la minus 5% si a pierdut circa 20% din 20 iulie. Indicele VSTOXX, care masoara volatilitatea de pe pietele europene, a sarit cu 28%, la cel mai ridicat nivel de la sfarsitul anului 2008, apogeul crizei financiare mondiale. "Ajungem la un punct in care unele fonduri de hedging ar putea fi nevoite sa vanda de urgenta petnru a scapa", comenteaza un trader francez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
scadere,
economie,
temeri
/actualitate/bursele-europene-in-scadere-cu-peste-4-din-cauza-temerilor-privind-economia-globala-8590319
8590319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.