Burse de 100.000 de euro pentru viitorii ingineri

Autor: Ioana Mihai Postat la 12 octombrie 2011 21 afişări

Studenţii cu rezultate excepţionale din cinci centre universitare româneşti au fost răsplătiţi cu burse în valoare de 2.400 de euro fiecare, acordate în cadrul celei de-a şasea ediţii a Roberto Rocca Education Program.

Acest program, care încurajează tinerii să studieze ingineria şi ştiinţele aplicate, implică 80 de universităţi din 11 ţări şi este finanţat de companiile Tenaris, Ternium şi Techint. În România, susţinerea financiară este asigurată de TenarisSilcotub.

"Investim continuu în dezvoltarea angajaţilor noştri şi sprijinim iniţiative în domeniul educaţiei. Ne axăm pe susţinerea excelenţei şi recunoaşterea meritelor, pe sprijinirea educaţiei tehnice şi a inovaţiei", spune Gabriel Podskubka, vicepreşedinte executiv TenarisSilcotub.

Anul acesta, bursele sunt acordate unui număr de 40 de studenţi de la Universităţile Tehnice din Cluj, Iaşi şi Bucureşti, de la Universitatea Petrol Gaze Ploieşti şi Universitatea de Nord din Baia-Mare. Cei 40 de câştigători au fost selectaţi din peste 200 de candidaţi participanţi la centrele de evaluare organizate de TenarisSilcotub cu sprijinul universităţilor partenere. Criteriile de selecţie sunt performanţele şcolare ale candidaţilor, aptitudinile personale, capacitatea de lucru în echipă, creativitatea şi recomandările primite din partea universităţilor.

"Tinerii care beneficiază de bursele «Roberto Rocca» sunt bine pregătiţi, dar evaluarea lor a demonstrat că au şi calităţile unor viitori lideri în industria de profil. Bursierii au ideile şi capacitatea necesare pentru a inova, entuziasm şi iniţiativă", a declarat Paola Mazzoleni, director resurse umane TenarisSilcotub.

Din 2006, prin Roberto Rocca Education Program au fost acordate studenţilor români 228 de burse de studiu, la nivel de licenţă şi master. Mai mult, reprezentanţii companiei păstrează legătura cu bursierii, oferindu-le oportunităţi de networking atât între ei cât şi cu angajaţi ai companiei. 11 absolvenţi ai facultăţilor tehnice din Romania au obţinut burse de doctorat pentru studii în străinătate.

Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii utilizate în activităţile de foraj, exploatare şi producţie a petrolului şi a gazelor, şi lider în furnizarea de produse tubulare utilizate în industria energetică şi petrochimică, precum şi în aplicaţii specializate din domeniul auto-moto şi industrial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
studenti,
burse,
ingineri
/actualitate/burse-de-100-000-de-euro-pentru-viitorii-ingineri-8859490
8859490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.