Bursa s-a mai dezmorţit, iar SIF-urile le-au amintit investitorilor de vremuri mai bune

Postat la 13 decembrie 2012 11 afişări

Bursa a crescut cu 0,71% (indicele BET-C), într-o piaţă unde investitorii au ridicat cu peste 4% preţurile acţiunilor a două dintre cele cinci SIF-uri, pe rulaje în creştere, iar lichiditatea a fost susţinută de tranzacţiile cu acţiuni SIF, Fondul Proprietatea şi cu acţiuni OMV Petrom.

La fel ca în precedentele şedinţe, atenţia investitorilor a fost axată cu precădere pe SIF-uri, precum şi pe titlurile Fondului Proprietatea şi acţiunile OMV Petrom. În a doua parte a şedinţei, în piaţă au fost plasate mai multe ordine de cumpărare pentru acţiunile SIF-urilor, astfel că preţurile a patru dintre SIF-uri au înregistrat creşteri cuprinse între 2% şi 4,8%, în timp ce titlurile SIF Moldova (SIF2) au fost pe plus cu aproape 0,8%. "Cred că mai sunt ceva bani alocaţi şi pentru piaţa din România, după trecerea alegerilor. Acţiunile SIF-urilor sunt în continuare cumpărate pentru dividend şi discount, cele cu dividend potenţial ridicat avansând cel mai mult. În acelaşi timp, titlurile Fondului Proprietatea se tranzacţionează, în continuare, într-un range destul de strâns, iar din ultimele raportări reiese că străinii continuă să cumpere şi investitorii locali să vândă", a afirmat un broker.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
investitori,
piata de capital,
sif
/actualitate/bursa-s-a-mai-dezmortit-iar-sif-urile-le-au-amintit-investitorilor-de-vremuri-mai-bune-10390326
10390326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.