Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftina precum piata din Romania

Postat la 20 iunie 2011 7 afişări

Bursa din Japonia a devenit aproximativ la fel de ieftina precum pietele din Romania sau Argentina, dupa ce cotatiile de la Tokyo a scazut puternic in urma cutremurului din martie si a problemelor de la centrala nucleara de la Fukushima.

Investitorii ar putea reveni pe bursa de la Tokio, noteaza Reuters, dar numai daca Japonia poate depasi impasul politic care blocheaza masurile necesare pentru a face fata dezastrului din sectorul nuclear si supraindatorarii publice. Cele mai atent analizate sunt companiile mari, care au devenit ieftine dupa ce piata s-a prabusit in ultimele luni, si au demonstrat ca pot rezista in pofida problemelor de aprovizionare si capacitatii de productie, care este acum repusa in functiune intr-un ritm mai rapid decat cele mai optimiste asteptari. Datele Thomson Reuters StarMine arata ca Japonia se tranzactioneaza la cel mai mare discount din randul statelor cu burse dezvoltate, la numai de opt ori valoarea profiturilor viitoare, comparativ cu 10,5 ori in Asia si 12,7 ori in Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
bursa,
investitori
/actualitate/bursa-din-japonia-a-devenit-aproximativ-la-fel-de-ieftina-precum-piata-din-romania-8360844
8360844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.