Bursa creşte cu paşi mici susţinută de acţiunile băncilor

Postat la 19 decembrie 2012 14 afişări

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,77%, pentru a şasea şedinţă conse­cu­tiv, într-o piaţă unde investitorii au ri­di­cat preţul acţiunilor BRD cu 3,26%, ti­tlu­rile Erste (EBS) au urmat evoluţia de la Viena şi au avansat cu 4,41%, iar ru­la­jul a atins maximul ultimelor trei săptămâni.

În ultimele şase şedinţe, indicele ge­ne­ral al Bursei, BET-C, a crescut cu­mu­lat cu 2,44%. Atenţia inves­ti­to­rilor a fost axată doar pe câteva ac­ţiuni şi în şe­dinţa de marţi, prin­tre aces­te titluri re­găsindu-se Erste, BRD, SIF Mol­dova şi Fondul Pro­prietatea. Indi­cele BET, al celor mai li­chide zece acţiuni, a încheiat ziua în creş­tere cu 0,99%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu 0,94% pes­te ni­ve­lul de luni. În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Pro­prie­ta­tea, a închis cu 0,72% peste ziua anterioară.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
actiuni,
banci
/actualitate/bursa-creste-cu-pasi-mici-sustinuta-de-actiunile-bancilor-10401634
10401634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.