Bulgarii dupa AC/DC: Am fost cu totii "thunderstrucked"

Postat la 16 mai 2010 63 afişări

"E a doua oara cand vad un concert AC/DC… primul la Belgrad si acum la Sofia… dupa asta pot sa mor, nici o problema" sau "Am fost cu totii loviti de tunet (thunderstrucked)", scriu pe site-ul AC/DC fanii care au fost vineri la concertul de la Sofia.

Un altul incearca sa scrie, in aceeasi engleza grabita ca si ceilalti: "N-am sa uit ce mi s-a intamplat in seara asta. Multumesc, Brian Johnson, ca ai vorbit cu mine"!

La concertul de vineri, desfasurat pe stadionul Vasil Levski din Sofia, au venit 60.000 de spectatori, un record absolut pentru un concert sustinut in Bulgaria de o trupa, iar atmosfera a fost cu adevarat incendiara. Fanii glumeau ca ziua de 14 mai ar trebui sa fie declarata sarbatoare nationala. Fortele de ordine, numeroase, au facut imposibil orice incident, iar traficul in zona stadionului a fost oprit timp de ore intregi.

Playlistul este asteptat sa ramana neschimbat pe durata segmentului european al turneului Black Ice, asadar aceleasi piese ca la Sofia vor fi cantate si la Bucuresti in aceasta seara. Partea europeana a turneului, care cuprinde 19 concerte, a inceput cu showul de la Sofia si se va incheia la 28 iunie, la Bilbao.

Concertul de la Bucuresti, din Piata Constitutiei, incepe la ora 18 cu trupa Down (Phil Anselmo, fost Pantera), urmata de Iris, de la ora 19,30, urmand ca AC/DC sa intre in scena in jurul orei 21-21,30.

Trecerea prin Europa de Est a veteranilor de la AC/DC (un al treilea concert va avea loc la Varsovia la 27 mai) este cu atat mai importanta cu cat trupa este printre cele mai bine cotate din lume la ora actuala.

Cel mai nou material al trupei, o compilatie de 15 piese lansate intre anii 1976 si 2008 si incluse in coloana sonora a filmului "Iron Man 2", lansat la 19 aprilie, albumul a intrat direct pe locul 1 in topurile nationale din 14 tari, intre care Marea Britanie, Germania, Austria, Norvegia, Irlanda, Elvetia, Belgia, Noua Zeelanda, Grecia, Hong Kong, Singapore si Japonia.

La sfarsitul lui aprilie, albumul a intrat direct pe locul 1 in topul Billboard al albumelor europene, depasind "The Fame" al lui Lady Gaga, si isi pastreaza acum pozitia pentru a treia saptamana consecutiv. Tot pe prima pozitie figureaza si la categoria "soundtrack" (coloane sonore originale) a topului Billboard. La categoria albume rock este pe locul 4, iar la categoria albume hard rock este pe locul 3.

Ultimul lor album de studio, "Black Ice", lansat in toamna lui 2008, a ajuns pe locul 1 in topurile nationale in 29 de tari, intre care SUA, Australia, Marea Britanie si Canada, si a devenit al doilea cel mai vandut album al anului 2008. Pana in decembrie 2009 vanduse deja 6,2 milioane de copii in toata lumea."Black Ice", al 16-lea album din cariera AC/DC, a primit un premiu Grammy pentru cea mai buna interpretare de hard rock a unei trupe (pentru piesa "War Machine") si o nominalizare la categoria cel mai bun album rock.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ac/dc,
concert
/actualitate/bulgarii-dupa-ac-dc-am-fost-cu-totii-thunderstrucked-6125183
6125183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.