Bugetul de stat pe 2015 va intra în dezbaterea Parlamentului în 19 decembrie

Autor: Alina Novaceanu Postat la 13 decembrie 2014 63 afişări

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au stabilit, sâmbătă, calendarul dezbaterii proiectului de buget pe 2015, astfel încât acesta să intre în dezbaterea plenului Parlamentului vineri, 19 decembrie.

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a precizat, după şedinţa conducerii celor două Camere, că de sâmbătă până luni la ora 12,00 grupurile parlamentare, deputaţii şi senatoriii vor putea depune amendamente la proiectul de buget de stat şi la cel al asigurărilor sociale.

Luni, va avea loc centralizarea amendamentelor astfel încât marţi dimineaţă să aibă loc şedinţele commune ale Camerei Deputaţilor de specialitate cu prezenţa miniştrilor pentru domeniile respective pentru a fi avizate, a precizat Dumitrescu.

El a spus că dezbaterea în Comisiile de buget va începe încă de marţi, astfel încât raportul să fie elaborat joi seara. Tot joi va avea loc o şedinţă a Birourile Permanente reunite, pentru a se stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

"Dezbaterea în plen va începe vineri dimineaţă şi se va desfăşura şi duminică cu speranţa că vom putea să-l adoptâm duminică, dacă nu, când vom putea să-l adoptăm”, a arătat Dumitrescu.

Parlamentul se va reuni, de asemnea, duminică, în şedinţă solemnă pentru depunerea jurământului de către preşedintele ales Klaus Iohannis.

Dumitrescu a spus că se doreşte ca proiectul de buget să fie adoptat duminică, dar dacă nu se poate, se vor extinde dezbaterile şi în zilele următoare . "Nu pot să ştiu dacă se va extinde, dar ţinând cont de experienţa anilor trecuţi ,bugetul va fi adoptat înainte de finalizarea activităţii în Parlament şi vom intra în 2015 cu bugetul promulgat", a mai spus Dumitrescu.

El a mai precizat că proiectul de buget se află pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe site-ul Guvernului şi a fost distribuit către grupurile parlamentare sub formă electronică şi poate fi accesat începând de sâmbătă .

Dumitrescu a anunţat şi că este posibil să fie o şedinţă a Birourilor Permanente reunite luni dimineaţă, privind Guvernul restructurat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUGET,
CALENDAR,
/actualitate/bugetul-de-stat-pe-2015-va-intra-in-dezbaterea-parlamentului-in-19-decembrie-13719231
13719231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.