Bucureşti, pe harta mondială a “oraşelor în care trebuie să petreci înainte să mori”. Cum este văzută Capitala României de presa americană

Autor: Ioana Matei Postat la 23 ianuarie 2014 247 afişări

Revista online de călătorii Matadornetwork.com a publicat o carte despre destinaţiile turistice lumii mai puţin cunoscute, atractive nu doar din puncte de vedere cultural, ci şi pentru atmosfera generală de bună dispoziţie. Cu un nume sugestiv, “101 locuri în care să te faci praf înainte să mori” (101 Places to Get F*cked Up Before You Die) cartea cuprinde, pe lângă descrieri ale festivalurilor renumite precum Oktoberfest şi ale unor locuri precum cluburile de noapte din New York şi o serie de destinaţii inedite, printre care se află şi Bucureştiul.

Bucureşti, pe harta mondială a “oraşelor în care trebuie să petreci înainte să mori”. Cum este văzută Capitala României de presa americană

 “Am făcut t o conexiune între  exuberanţa şi petrecerile care pot fi găsite în aceste locuri inedite şi oameni”, a declarat pentru Business Insider David S. Miller, a senior editor în cadrul Matador Network. "Cartea a fost scrisă cu umor, fără exagerări totuşi”, a adăugat el.

Umorul s-a regăsit şi în descrierea Bucureştiului. Capitala României se află pe locul cinci într-un top alcătuit de publicaţia Business Insider, pe baza cărţii publicate de Matador Network.

În descrierea oraşului, redactorii se axează pe petrecerile din Centrul Vechi, iar invitaţia la acestea este cât se poate de pitorească: “Întâlneşte-i pe beţivi şi urmează-i până în cartierul vechi Lipscani, mai demult centrul unui târg din Evul Mediu, lăsat în paragină de comunişti şi care se află în prezent într-o stare de transformare în stilul  Brooklyn-ului sau Los Angeles-ului”, scriu redactorii Matadornetwork.com.

Reporterii BusinessInsider adaugă: “Este uşor de ajuns în această capitală din toate părţile Europei, iar oraşul are o istorie incredibilă cu o arhitectură fenomenală şi muzee. A fost cândva cunoscut ca <Micul Paris>.”

În topul clasamentului se află oraşul Austin, capitala statului Texas din Statele Unite ale Americii. Recomandarea din acest caz sună astfel: "Începeţi pe strada Şase, la capătul estic al acesteia şi mergeţi spre vest în timp ce beţi în cât de multe locuri puteţi şi testând pănă cât de departe puteţi ajunge astfel.” Pe locul doi în acelaşi clasament se află Barcelona (Spania), urmată de Berlin (Germania), Black Rock City, Nevada, (SUA), unde se organizează festivalul Burning Man. Bucureştiul este urmat de capitale precum Buenos Aires (Argentina), Chişinău (Moldova), Dublin (Irlanda), Goa (India).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bucuresti-pe-harta-mondiala-a-oraselor-in-care-trebuie-sa-petreci-inainte-sa-mori-cum-este-vazuta-capitala-romaniei-de-presa-americana-11952629
11952629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.