Bucătăria viitorului, fără aragaz sau frigider, prezentată de Ikea

Postat la 27 iulie 2015 1212 afişări

IKEA nu doar şi-a imaginat bucătăria viitorul, ci a construit-o, scrie Business Insider. Proiectul a fost prezentat în cadrul târgului Expo Milano 2015, iar acesta nu conţine aragaz sau frigider.

Bucătăria a fost dezvoltată cu ajutorul firmei de design Ideo London şi a unor studenţi ce s-au concentrat pe "forţele sociale şi tehnologice şi ce impact vor avea ele asupra modului cum tratăm produsele alimentare în anul 2025".

Dacă nu ştii ce să prepari cu roşiile, tehnologia încorporată în masa IKEA afişează câteva soluţii, toată informaţia reţetelor fiind disponibilă pe masa din bucătărie. 

De asemenea, această masă elimină nevoia unui aragaz. Bobine de inducţie ascunse încălzesc interiorul vaselor, astfel încât suprafaţa mesei să fie potrivită atât pentru gătit, cât şi pentru mâncat sau muncit. 

Frigiderului clasic i-au fost eliminaţi pereţii, iar utilizatorul poate vedea tot ce are la îndemână pentru gătit şi nu va fi nevoit să cumpere o cantitate mai mare de alimente. Mâncarea este ţinută în recipiente transparente, a căror temperatură este controlată prin intermediul unei tehnologii de inducţie.

Sistemul de apă folosit în proiect încurajează utilizarea responsabilă a apei. Bucătăria are două chiuvete: una pentru "apă neagră" care duce direct în canal şi alta pentru "apă gri", a cărei apă este refolosită de maşina de spălat vase sau pentru a uda plantele de deasupra chiuvetei. În final, gunoiul este sortat manual, zdrobit, sigilat şi pregătit pentru a fi ridicat de echipele de salubrizare. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucatarie,
ikea,
viitor,
prezentare
/actualitate/bucataria-viitorului-fara-aragaz-sau-frigider-prezentata-de-ikea-14644298
14644298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.