Brian May a plătit 12.500 de euro pentru a-şi transporta chitara în avion, la "business class"

Autor: Bogdan Enache Postat la 08 noiembrie 2014 46 afişări

Brian May, membru al trupei rock Queen, a plătit 12.500 de euro pentru a-şi putea transporta chitara cu avionul, la "business class", nedorind să rişte ca instrumentul muzical să fie transportat cu celelalte bagaje de frică să nu fie deteriorat, informează contactmusic.com.

Celebrul chitarist Brian May, în vârstă de 67 de ani, a zburat de la Londra la Los Angeles, pentru a susţine un recital, marţi, la gala Classic Rock Awards de la Hollywood. Potrivit tabloidului Daily Mail, când artistul a efectuat formalităţile de îmbarcare, s-a temut că această chitară electrică "red Special" va fi deteriorată dacă va fi transportată în cala de bagaje a avionului companiei British Airways.

Instrumentul are o mare valoare sentimentală pentru May, chitara "Red Special" fiind construită chiar de artist, în urmă cu 40 de ani, în atelierul tatălui său, de lângă casa natală din Feltham, Middlesex, Marea Britanie.

"Nici nu se punea problema ca May să permită ca instrumentul să fie transportat ca orice alt bagaj. Un membru al echipei sale şi chitara au fost mutaţi la clasa business, unde May a trebuit să cumpere un nou bilet pentru chitara sa pentru că instrumentul nu încăpea în compartimentul de bagaje de deasupra capului. Cumpărarea unui loc era singura opţiune şi el a avut grijă ca instrumentul să beneficieze de cel mai bun tratament. Sunt puţine lucruri pentru care Brian are o pasiune la fel de mare ca pentru chitara sa", a declarat o sursă apropiată artistului, pentru tabloidul Daily Mail.

Brian May este chitarist şi membru fondator al legendarei trupe rock Queen.

Queen a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Freddie Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente de antologie pentru muzica rock, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002, pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BRIAN MAY,
CHITARA,
/actualitate/brian-may-a-platit-12-500-de-euro-pentru-a-si-transporta-chitara-in-avion-la-business-class-13513515
13513515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.