Breşă masivă de securitate la exhange-ul de criptomonede Binance: Printr-o singură tranzacţie hackerii au furat 40 milioane de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 mai 2019 169 afişări

Breşă masivă de securitate la exhange-ul de criptomonede Binance: Printr-o singură tranzacţie hackerii au furat 40 milioane de dolari

Binance, unul dintre ele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, a anunţat că hackerii au retras 7.000 de monede bitcoin în valoare totală de 40 milioane dolari printr-o singură tranzacţie „într-o breşă de securitate la scară largă”, potrivit Bloomberg.

Hackerii au utilizat „o varietate de tehnologii”, inclusiv mai mulţi viruşi, pentru a obţine o cantitate mare de date, a transmis Binance. Ar putea fi şi alte conturi afectate, dar care nu au fost descoperite încă, potrivit Binance.

Compania va utiliza un fond de asigurare în caz de urgenţă numit Secure Asset Fund for Users pentru a acoperi incidentul, astfel încât niciun utilizator nu a pierdut nimic în final.

Cu valoarea bitcoin la peste 5.880 dolari, monedele furate valorează peste 40 milioane dolari.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hackeri,
monede,
valoare,
crestere,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.