BREAKING Rusia intervine în conflictul din Siria. Oraşul Minbej, ocupat de armata siriană cu ajutorul forţelor ruse

Autor: Lacramioara Ivaz Postat la 15 octombrie 2019 96 afişări

Forţele armate ale Siriei au ocupat marţi, în întregime, oraşul sirian Minbej şi zona din apropiere, cu scopul de a contracara ofensiva militară turcă, au comunicat reprezentanţi ai forţelor armate ruse, citaţi de site-ul cotidianului Le Figaro.

„Forţele guvernamentale siriene au ocupat, în totalitate, oraşul Minbej şi localităţile din apropiere”, a declarat ministrul rus pentru Apărare, în cadrul unui comunicat emis marţi.

Rusia nu va permite o confruntare între forţele turce şi cele siriene, în contextul operaţiunii militare a Ankarei împotriva kurzilor sirieni, a informat trimisul special al Rusiei în Siria, Alexander Lavrentiev. „Eu cred nu doar că o confruntare (turco-siriană) nu este în interesul nimănui, dar şi că aceasta este inacceptabilă. Şi asta pentru că, în mod sigur, noi nu vom lăsa să se ajungă la această situaţie!”, a declarat Lavrentiev, citat de agenţia rusă de presă TASS.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
RUSIA,
TURCIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.