Surpriză de proporţii: De unde vin ouăle de la Lidl

Postat la 15 octombrie 2019 456 afişări

Surpriză de proporţii: De unde vin ouăle de la Lidl

Liliana Totoianu, din localitatea Ţuglui, judeţul Dolj, a dezvoltat în 2011 o mică fermă unde şi-a propus să creas­că găini în sistem bio, iar astăzi are şapte hale în care cresc 21.000 de pă­sări, care fac peste 19.600 de ouă într-o zi, pro­duc­ţie ce ajunge în România, dar şi în Bul­ga­ria.

„De la început ne-am dorit să facem ouă bio. Am certificat ferma bio, dar a fost imposibil să găsim furaje bio la acel moment. Astfel am început să creştem păsări în sistem free range (păsări crescute în aer liber în afara oraşelor – n. red.), producând ouă convenţionale. În 2017, una dintre ferme am transformat-o în bio. (...) Este un business profitabil, dar zootehnia e un domeniu fără zile libere“, spune Liliana Totoianu, co­fon­da­toarea companiei Galina Bio Eggs.

Ea afirmă că românii se îndreaptă tot mai mult spre ouăle ecologice de la raft, deşi preţul este mai ridicat, pentru că preferă ouă mai mari şi mai sănătoase.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oua,
lidl,
surpriza,
vin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.