Directorul RADET, despre noul sezon rece: Cu siguranţă vor mai exista avarii

Autor: Nicolae Oprea Postat la 14 octombrie 2019 65 afişări

Directorul RADET, Alexandru Burghiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bucureştenii vor mai avea de suferit din cauza avariilor, în noul sezon rece. Potrivit lui Burghiu, lucrările de modernizare a reţelei vor duce însă la o diminuare a avariilor faţă de anul trecut.

„Este foarte greu de spus cum va fi anul acesta. Ceea ce credem noi cu tărie este că va fi mai bine ca anul trecut, dar cu siguranţă vor mai exista avarii, însă lucrările pe care le-am făcut pe tot parcursul acestui an trebuie să ducă la diminuarea avariior. Problema RADET nu este de doi – trei ani de zile, ci este de 30 de ani, cam de atunci ar fi trebuit primarii să înceapă înlocuirea ţevilor, ceea ce nu s-a întâmplat, iar acum culegem ce am semănat, adică un sistem care şi-a depăşit de două ori durata de viaţă”, a declarat Alexandru Burghiu pentru MEDIAFAX.

Potrivit directorului RADET, planul de modernizare din acest an prevede înlocuirea a 20 de kilometrui de reţea primară. Toată reţeaua primară are 1.000 de kilometri – dar nu toată este afectată.

„Ce am început în acest an este cel mai ambiţios plan de înlocuire şi de reparaţii, în sensul că ne-am asumat că vom finaliza 20 de kilometri de reţea primară. Nu înlocuim o magistrală, să-i spunem de 8 kilometri, ci acolo unde au avut loc avarii. (...) Aeastă campanie trebuie continuată cinci ani, ca să revenim la o normalitate din punct de vedere al funcţionalităţii sistemului”, declară Burghiu.

Potrivit acestuia, Magistrala 2 Sud a creat anul trecut cele mai mari probleme.

„Cele mai cunoscute şi mai mai probleme anul trecut au fost Magistrala 2 Sud, în zona Fizicienilor, sectorul 3. Acesl tronson a fost, şi încă este înlocuit, este vorba de lucrarea pe care o face Compania Municipală Energetica, unde schimbă acea porţiune care ne-a produs mari neplăceri. (...) Pe lângă asta, au început lucrările în zona Danubiu”, explică directorul RADET.

Burghiu mai spune că „sub nicio formă nu va exista în perioada imediat următoare o scumpire pentru plata gigacaloriei, pentru populaţie”.

Iarna trecută, sistemul de termoficare din Bucureşti a avut mari probleme, din cazua avariilor care s-au ţinut lanţ. Zilnic, sute de blocuri au fost afectate de aceste avarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RADET,
CĂLDURĂ,
TERMOFICARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.