BREAKING Marea Britanie cere formal Uniunii Europene amânarea BREXIT

Postat la 19 martie 2019 277 afişări

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va cere formal Uniunii Europene marţi sau miercuri amânarea Brexit, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street.

BREAKING Marea Britanie cere formal Uniunii Europene amânarea BREXIT

Theresa May îi va trimite marţi ori miercuri o scrisoare oficială preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care va cere prelungirea negocierilor în virtutea Articolului 50 al Tratatului comunitar şi implicit amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a precizat purtătorul de cuvânt al Biroului premierului britanic, citat de agenţia de presă Reuters.

 

Anunţul a fost făcut după ce Theresa May a discutat cu membrii Cabinetului guvernamental britanic în cadrul unei şedinţe de urgenţă desfăşurată marţi.

 

Mai multe ţări membre UE, inclusiv România, au îndemnat Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit.

 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a dat asigurări marţi că va face toate eforturile pentru ieşirea ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează site-ul cotidianului Le Figaro. "Eu voi lupta până în ultimul minut pe 29 martie pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE. Nu avem mult timp până atunci, sunt doar câteva zile", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă desfăşurată la Berlin.

 

Întrebată dacă Uniunea Europeană manifestă disponibilitatea amânării Brexit, Angela Merkel a precizat: "Eu sper să menţinem relaţii bune cu Marea Britanie după ce va părăsi Uniunea Europeană".

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
amanare,
europene,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.