Brazilia deschide pentru minerit o zonă din rezervaţia naţională din AMAZON. Ce zăcământ vrea să exploateze cel mai mare stat din America de Sud

Postat la 24 august 2017 100 afişări

Guvernul Braziliei a decis ca o rezervaţie naturală din Amazon, de peste patru milioane de hectare, să fie deschisă pentru exploatarea minieră comercială, potrivit Reuters.

Brazilia deschide pentru minerit o zonă din rezervaţia naţională din AMAZON. Ce zăcământ vrea să exploateze cel mai mare stat din America de Sud

Zona, care acoperă 46.000 de km pătraţi şi este localizată între statele Amapa şi Para, ar fi bogată în aur, fier şi alte minerale.

Cunoscută ca National Reserve of Copper and Associates (Renca), zona va fi desfiinţată, potrivit unei hotărâri semnate de preşedintele Michel Temer.

Temer a căutat să stimuleze activităţile economice în contextul în care economia Americii Latine iese din cea mai mare criză economică din ultimul secol.

Ministrul Energiei din Brazilia a propus, în martie, ridicarea ordinelor de protecţie pentru stimularea dezvoltării economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.