Bradley Manning, "cârtiţa" WikiLeaks, îşi aşteaptă verdictul

Postat la 30 iulie 2013 46 afişări

Tânărul militar american Bradley Manning urmează să afle marţi verdictul justiţiei militare cu privire la cea mai importantă scurgere de documente secrete din istoria americană, pe care acesta le-a trimis site-ului WikiLeaks.

Bradley Manning, "cârtiţa" WikiLeaks, îşi aşteaptă verdictul

 La Baza militară Fort Meade, la nord de Washington, unde are loc începând din iunie procesul, în faţa unei Curţi Marţiale, judecătoarea a avertizat că îşi va prezenta decizia marţi la ora locală 13.00 (20.00, ora României).

Colonelul Denise Lind urmează să treacă în revistă cele 22 de capete de acuzare formulate împotriva militarului în vârstă de 25 de ani, trimis în faţa unei Curţi Marţiale pentru că a expediat zeci de mii de documente confidenţiale site-ului WikiLeaks, care le-a postat online.

Bradley Manning riscă o pedeapsă penală la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea unei eliberări condiţionate, în cazul în care este găsit vinovat doar în cazul acuzaţiei de "colaborare cu inamicul", cel mai grav dintre cele 22 de capete de acuzare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bradley-manning-cartita-wikileaks-isi-asteapta-verdictul-11178841
11178841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.