Borza, Euroinsol: Va fi un an cu falimente spectaculoase

Autor: Liviu Iancu Postat la 27 martie 2013 23 afişări

Băncile nu îşi vor mai permite şi în acest an să rostogolească creditele neperformante şi vor începe să ceară insolvenţa datornicilor, afirmă Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, care crede că unii investitori au făcut din intrarea în insolvenţă o afacere profitabilă.

Băncile nu îşi vor mai permite şi în acest an să rostogolească creditele neperformante şi vor începe să ceară insolvenţa datornicilor, afirmă Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, care crede că unii investitori au făcut din intrarea în insolvenţă o afacere profitabilă. „Băncile nu îşi permit luxul, în al patrulea sau al cincilea an de criză, să mai rostogolească creditele neperformante, arieratele. N-au făcut nimic până acum, dar deja este presiunea din afară a băncilor-mamă, pentru că şi Europa, din păcate, se zbate într-o recesiune prelungită, şi-atunci evident că încep să le lase din mâini. Le-au tot rostogolit, le-au tot ascuns pe sub covor“, a declarat Borza pentru Mediafax. El anticipează că în acest an băncile „vor da drumul la insolvenţe“ şi că nu au cerut până acum falimentul multor datornici pentru că le-ar fi afectat indicatorii instituţiilor de credit.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Borza,
Euroinsol
/actualitate/borza-euroinsol-va-fi-un-an-cu-falimente-spectaculoase-10693449
10693449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.