Bogăţia apare mai degrabă ca urmare a norocului şi mai rar de pe urma talentului

Postat la 27 mai 2017 170 afişări

Marea Britanie suferă de cel mai mare nivel al inegalităţii sociale din Europa, iar acest lucru se datorează în parte şi faptului că cei bogaţi nu mai au valoarea banului.

În Marea Britanie, nu ar trebui să vă surprindă faptul că unui bancher suma de 100 de milioane de lire sterline i se pare mare, dar nu absurdă. Potrivit unui material din The Guardian, un bancher londonez a declarat că orice om poate pleca de la zero şi poate ajunge la 100 de milioane de lire sterline în maxim 20 de ani.

În fapt, nimeni nu poate crea bogăţie din aer; cea mai mare parte a unei averi e deseori moştenită, nu produsă. Iar bogăţia poate creşte doar în cazul în care este împărţită, nu când se află în mâinile unui grup redus de oameni.

"Oamenilor nu le place să audă că succesul se bazează în mare măsură pe noroc", a comentat Michael Lewis, scenaristul filmelor The Big Short şi Moneyball. "Pe măsură ce înaintează în vârstă şi au tot mai mult succes, oamenii cred că acest succes era cumva inevitabil; ei refuză să dea credit şi întâmplărilor din viaţa lor."

Adevărul e că trăim într-o lume în care cei care ajung în top nu o fac neapărat pe merit, ci pentru că au plecat la drum cu diverse avantaje. Societatea de azi nu se rezumă la câţiva indivizi ce au capacitatea de a fi mai buni şi o masă condamnată să rămână în urmă. Norocul, aşadar, e cel care aduce bogăţia. Norocul şi circumstanţele.

Sursa: BBC

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.