Boc: Statul va pastra pachetele majoritare la companii strategice din energie

Postat la 11 iulie 2011 7 afişări

Premierul Emil Boc a declarat luni ca sustine doar vanzarea unor pachete minoritare de actiuni la companii de importanta strategica, precum Transgaz, Romgaz si Transelectrica, statul urmand sa pastreze participatiile majoritare, pentru a avea "un cuvant greu de spus" in energie si alte sectoare importante.

Prezent la Ploiesti la o intalnire cu oameni de afaceri din Prahova, organizata intr-un restaurant, Boc a afirmat ca este adeptul "privatizarilor transparente si in interesul statului". "Pe cateva domenii strategice trebuie ca statul sa pastreze un cuvand greu de spus, ca sa poata face fata in conditii de criza", a spus premierul.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Boc a criticat din nou privatizarea Petrom si a spus ca o companie care in prezent valoreaza 18 miliarde de euro a fost vanduta grupului austriac OMV pentru mai putin de 700 milioane dolari. "Rad toti europenii de pretul la care fosta guvernare a vandut Petrom", a spus el.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/boc-statul-va-pastra-pachetele-majoritare-la-companii-strategice-din-energie-8484044
8484044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.