Boagiu: Romania va fi un santier in acest an si va castiga pariul pentru dezvoltarea infrastructurii

Postat la 24 martie 2011 7 afişări

Romania va fi un santier in acest an si va castiga pariul privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu.

"Romania va fi un santier anul acesta, pot sa va garantez ca este un pariu pe care il vom castiga", a afirmat ministrul, la o conferinta pe tema transporturilor. Ea a adaugat ca in prezent sunt in executie 243 kilometri de autostrada, sunt pregatite licitatii pentru alti 220 kilometri, acesta fiind "cel mai mare program de constructii de autostrazi demarat in Romania". Boagiu a aratat ca in ultima perioada au avut loc modificari legislative care au vizat remedierea problemelor legate de proiectele de investitii, printre care contestarea licitatiilor, exproprierile sau cele legate de contractare, dar ca mai exista o problema foarte greu de combatut, si anume plecarea personalului specializat de la stat la companii private. "Avem nevoie de personal calificat, care sa se intoarca in administratie", a spus ministrul. Ea a adaugat ca in ultima perioada CNADNR a angajat 30 de tineri ingineri si vrea sa incheie parteneriate cu facultatile de constructie din toata tara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/boagiu-romania-va-fi-un-santier-in-acest-an-si-va-castiga-pariul-pentru-dezvoltarea-infrastructurii-8094359
8094359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.