BNR lanseaza in iulie primul sistem de plati din Romania in euro, cu 22 de banci participante

Postat la 15 iunie 2011 14 afişări

BNR va lansa in 4 iulie primul sistem de plati in euro Target 2-Romania, parte a sistemul european Target2, care va asigura decontarea imediata a platilor interbancare, si are participanti initiali 22 de banci, a declarat pentru Mediafax directorul Directiei Plati din banca centrala, Sabin Carantina

"Intrucat platile in euro au devenit o realitate a economiei romanesti, prin implementarea sistemului TARGET2-Romania, BNR a raspuns nevoilor sistemului bancar si ale mediului de afaceri, asigurand un canal sigur, eficient, mai ieftin si mai rapid de efectuare a platilor in euro, atat la nivel national cat si transfrontalier", a aratat oficialul BNR.

Potrivit lui Sabin Carantina, sistemul aduce avantaje semnificative bancilor, printre care comisioane mai mici pentru tranzactiile de plata, decontare interbancara rapida a acestora (la nivel de secunde) si posibilitatea extinderii intervalului orar de procesare a platilor in euro pe parcursul zilei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
banci,
bani
/actualitate/bnr-lanseaza-in-iulie-primul-sistem-de-plati-din-romania-in-euro-cu-22-de-banci-participante-8345707
8345707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.