BNR: Cota progresiva nu e o solutie pentru buget - va creste impozitul total pe salarii

Postat la 30 septembrie 2010 27 afişări

Revenirea la cota progresiva nu va aduce o echilibrare a bugetului, in conditiile in care incasarile din impozitul pe venit trec putin de 3% din PIB, fiind cele mai mari in regimul de cota unica, dar costul cu forta de munca ar creste puternic, considera Eugen Radulescu, directorul de audit din BNR.

El a explicat ca in momentul de fata exista cincii feluri de contributii de asigurari platite de angajator, trei feluri de contributii platite de salariat si 16% cota unica, astfel ca la fiecare 100 lei venit, 81,8 lei reprezinta impozite pe salarii.

"Daca s-ar reveni la nivelul din 2005, respectiv cu impozit de 40%, si fara modificarea contributiilor la asigurari, la 100 de lei venit ar fi 104,5 lei impozite si taxe", a mai aratat Radulescu.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fiscalitate,
BNR,
impozit,
cota unica,
CAS,
buget
/actualitate/bnr-cota-progresiva-nu-e-o-solutie-pentru-buget-va-creste-impozitul-total-pe-salarii-7434951
7434951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.