BNR a luat masuri preventive, de monitorizare saptamanala a bancilor grecesti

Postat la 16 iunie 2011 19 afişări

Banca Nationala a Romaniei a luat masuri preventive, de monitorizare atenta a subsidiarelor bancilor elene, care raporteaza saptamanal situatiile financiare, a declarat joi Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

"Banca Nationala a luat masuri preventive, de monitorizare atenta prin raportari saptamanale a bancilor respective (grecesti - n.r.) in ceea ce priveste principalii parametri care reflecta situtia lor financiara, iar rezultatele acestor raportari au reliefat ca sunt solide din punct de vedere financiar", a spus Georgescu.

El a aratat ca BNR are un plan de reactie legat de situatia din Grecia, care cuprinde masuri aplicate gradual, "intr-un dozaj adecvat" in functie de fiecare banca cu capital grecesc din Romania.Oficialul bancii centrale a adaugat ca bancile elene sunt bine capitalizate in prezent, cu o rata a solvabilitatii de 15,7%, cu un punct procentual peste media sistemului bancar.

Cititi mai mutle pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
supraveghere,
monitorizare,
/actualitate/bnr-a-luat-masuri-preventive-de-monitorizare-saptamanala-a-bancilor-grecesti-8349881
8349881
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.