Bloomberg: România a devenit unul dintre cele mai mari centre din Europa pentru specialişti IT

Postat la 08 mai 2014 40 afişări

România a devenit unul dintre cele mai mari centre din UE pentru afaceri IT, datorită forţei de muncă bine pregătite şi costurilor scăzute, în contextul unui deficit uriaş de specialişti la nivel european, ceea ce ar putea oferi economiei româneşti "o strategie de exit" după 24 de ani de tranziţie.

Bloomberg: România a devenit unul dintre cele mai mari centre din Europa pentru specialişti IT

 Cu peste 64.000 de specialişti IT, România este lider în Uniunea Europeană după numărul de angajaţi în sectorul tehnologiei pe cap de locuitor, şi ocupă locul al şaselea la nivel mondial, potrivit datelor companiei americane de cercetare Gartner, citate într-o analiză Bloomberg.

Principalele atuuri ale României, una dintre cele mai sărace ţări din UE, sunt forţa de muncă bine pregătită şi costul scăzut al serviciilor IT, potrivit Gartner.

Programatorii pot câştiga până la 4.000 de euro pe lună cu program încărcat de lucru, mai puţin dacă optează pentru mai multă flexibilitate, însă oricum salariile depăşesc de câteva ori venitul mediu pe economie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bloomberg-romania-a-devenit-unul-dintre-cele-mai-mari-centre-din-europa-pentru-specialisti-it-12614248
12614248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.