Bloomberg: Investitorii pariază că Guvernul va continua să urmeze programul convenit cu FMI în pofida alegerilor din toamnă

Postat la 15 martie 2012 10 afişări

Costurile de finanţare plătite de România continuă să scadă, investitorii pariind că Guvernul va continua să urmeze programul convenit cu FMI în pofida alegerilor din toamnă, potrivit unei analize Bloomberg.

România, una dintre cele mai sărace ţări din UE, a împrumutat sume record în primele două luni ale acestui an şi a depăşit programul de finanţare pentru primul trimestru, profitând de beneficiile obţinute pe pieţe datorită politicii economice coordonate de Fondul Monetar Internaţional, în timp ce Ungaria şi Ucraina încearcă din greu să acceseze noi credite de la instituţia din Washington, notează agenţia de presă. "Investitorii pariază că noul guvern al României va continua să urmeze programul de bailout până la alegerile din această toamnă, după ce fostul premier Emil Boc a fost gonit din funcţie de cele mai violente proteste din ultimii zece ani", scrie Bloomberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bloomberg,
investitori,
fmi
/actualitate/bloomberg-investitorii-pariaza-ca-guvernul-va-continua-sa-urmeze-programul-convenit-cu-fmi-in-pofida-alegerilor-din-toamna-9402126
9402126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.