Bitcoin va avea prima platformă de tranzacţionare reglementată din SUA

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 27 ianuarie 2015 123 afişări

Bitcoin s-a apreciat puternic luni, în urma informaţiei că moneda virtuală va avea prima platformă de tranzacţionare reglementată din Statele Unite, relatează CNBC.

Compania Coinbase din San Francisco oferă deja servicii de stocare pentru utilizatorii de bitcoin şi urma să inaugureze luni o nouă platformă de trazacţionare, numită Lunar, care va deţine acordul autorităţilor de reglementare în jumătate din statele americane, între care şi California.

Compania a atras totodată fonduri suplimentare de 106 milioane de dolari, în cadrul unei operaţiuni de finanţare. Între susţinătorii Coinbase se află New York Stock Exchange şi banca spaniolă BBVA, alături de compania de servicii financiare USAA, divizia de investiţii a operatorului japonez de telecomunicaţii NTT DoCoMo şi fostul director general al Citigroup, Vikram Pandit.

Bitcoin este o monedă virtuală care permite utilizatorilor să o schimbe pe bunuri şi servicii. Moneda nu este emisă de vreo bancă centrală şi este creată online. Moneda este renumită pentru volatilitatea sa şi a fost intens criticată pentru că facilitează activităţile ilegale, având în vedere că este folosită anonim.

Reputaţia bitcoin a fost afectată de insolvenţa platformei japoneze Mt. Gox şi de suspendarea, recent, a tranzacţiilor pe Bitstamp, a doua mare platformă de tranzacţionarea a monedei în dolari.

În urma informaţiei privind platforma reglementată din SUA, bitcoin s-a apreciat luni cu 16%, fiind tranzacţionată aproape de nivelul de 300 de dolari pe unitate, potrivit site-ului CoinDesk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BITCOIN,
SUA,
/actualitate/bitcoin-va-avea-prima-platforma-de-tranzactionare-reglementata-din-sua-13787573
13787573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.