Bitcoin mai suferă un declin pe măsură ce unele dintre cele mai mari hedge fund-uri din lume se pregătesc să atace piaţa crypto. Moneda încheie cel mai slab trimestru din ultimii trei ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 iulie 2021 156 afişări

Bitcoin mai suferă un declin pe măsură ce unele dintre cele mai mari hedge fund-uri din lume se pregătesc să atace piaţa crypto. Moneda încheie cel mai slab trimestru din ultimii trei ani

Preţul unui Bitcoin se află în scădere cu aproape 4% în ultimele 24 de ore în contextul în care unele dintre cele mai mari hedge fund-uri din lume plănuiesc să intre pe piaţa monedelor digitale, conform Yahoo Finance.

Deşi preţul unui Bitcoin a crescut puternic spre sfârşitul lunii iunie, criptomoneda a încheiat cel mai slab trimestru din 2018 încoace şi al treilea cel mai slab trimestru din ultimii şapte ani.

Rezultatele vin într-un moment în care grupul Point72 Asset Management, fondat de antreprenorul Steve Cohen, se pregăteşte să angajeze un şef pentru divizia dedicată monedelor virtuale, în timp ce fondul de investiţii al miliardarului George Soroş începe oficial tranzacţiile cu Bitcoin, scrie Bloomberg, citând o serie de surse familiare cu situaţia.

Rivalul Point71, Millennium Management, este deja activ în segmentele dedicate contractelor futures pe criptomonede şi fondurilor de tip ETF (exchange traded fund). De asemenea, au mai intrat pe piaţa crypto compania Brevan Howard Asset Management şi miliardarul american Paul Tudor Jones, fondatorul unui mare fond de hedging.

„Am fi neglijenţi dacă am ignora o piaţă a criptomonedelor care ajunge în prezent la 2 trilioane de dolari”, susţine Point72.

Tesla şi platforma de date MicroStrategy au investit miliarde de dolari în criptomonede, iar firme financiare „tradiţionale” precum PayPal şi Goldman Sachs au început deja să gestioneze activele în favoarea clienţilor.

Totuşi, criptomonede au primit o lovitură semnificativă săptămâna aceasta după ce Autoritatea britanică de supraveghere financiară (FCA) a decis că Binance, cea mai mare platformă de schimb cripto-valutar din lume, trebuie să îşi oprească operaţiunile din Regatul Unit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
atac,
declin,
pret,
bitcoin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.