BIO: Catalin Predoiu, un avocat pe cale sa devina a treia oara ministru

Postat la 21 decembrie 2009 20 afişări

Ministrul desemnat al Justitiei, Catalin Predoiu, are 41 de ani, a fost avocat, sef al Justitiei in Guvernele Tariceanu si Boc si este pe cale de a obtine din nou ministeriatul, scrie Mediafax.

Predoiu s-a nascut la 27 august 1968, in Buzau.

In perioada 1991 - 1995 a fost avocat, apoi pana in 2005 asociat fondator al SCA Zamfirescu Racoti Predoiu, iar din 2005 a devenit avocat asociat al SCA Zamfirescu Racoti Predoiu (din 2005).

Predoiu a mai detinut portofoliul Justitiei in Cabinetul Tariceanu, fiind numit in functie la 29 februarie 2008.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie, Predoiu a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din Buzau, dar a fost surclasat de candidatul PSD.

In aprilie 2008, la instalarea in functia de ministru al Justitiei, Catalin Predoiu declara ca, in 1991, a semnat o adeziune de membru al PNL - Aripa Tanara, frecventand intrunirile politice pana in 1992 inclusiv, iar in 1993 formatiunea si-a incetat activitatea.

In 22 decembrie 2008, Predoiu a fost numit, ca independent, ministru al Justitiei in Guvermul Emil Boc I, el mentinandu-se in functia dupa demisia in bloc, din 1 octombrie 2009, de la guvernare a membrilor PSD. Predoiu a detinut in paralel si functia de ministru interimar al Afacerilor de Externe. Catalin Predoiu a fost nominalizat pentru portofoliul Justitiei si in guvernele Croitoru si Negoita.

Catalin Predoiu este casatorit si are doi copii.

Cititi CV-ul lui Catalin Predoiu pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Catalin Predoiu,
Justitie
/actualitate/bio-catalin-predoiu-un-avocat-pe-cale-sa-devina-a-treia-oara-ministru-5194210
5194210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.