Bilanţul morţilor ruşi în Ucraina este acelaşi cu cel al războiului sovietic din Afganistan-minister

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 mai 2022 106 afişări

Rusia a suferit "probabil un număr de morţi similar" în primele trei luni de la invazia sa în Ucraina cu cel al Uniunii Sovietice în timpul celor nouă ani de război în Afganistan, a declarat luni Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

Bilanţul morţilor ruşi în Ucraina este acelaşi cu cel al războiului sovietic din Afganistan-minister

"O combinaţie de tactici slabe la nivel scăzut, o acoperire aeriană limitată, o lipsă de flexibilitate şi o abordare de comandă pregătită să consolideze eşecul şi greşelile repetate a dus la această rată ridicată a victimelor, care continuă să crească în ofensiva din Donbas", a declarat ministerul într-o actualizare a informaţiilor.

Marţi se împlinesc trei luni de când Rusia şi-a lansat asaltul asupra Ucrainei, la 24 februarie. Invazia sovietică în Afganistan a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989.

Bilanţul oficial al morţilor sovietici în timpul războiului din Afganistan a fost de aproximativ 15.000 de soldaţi. În martie, înalţi oficiali NATO au estimat că până la 15.000 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi în Ucraina doar într-o singură lună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
decese,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.