Bilanţul mişcării care a zguduit din temelii Hollywood-ul: Peste 400 de vedete şi figuri publice au fost puse sub acuzare în primul an de #MeToo

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 octombrie 2018 161 afişări

Bilanţul mişcării care a zguduit din temelii Hollywood-ul: Peste 400 de vedete şi figuri publice au fost puse sub acuzare în primul an de #MeToo

De un an de zile ziarele din toată lumea au explodat pe tema hărţuirii sexuale şi a oamenilor publici care au fost expuşi pentru o conduită sexuală nepotrivită.

Încă de când New York Times a raportat acuzaţiile cu privire la mogulul de la Hollywood, Harvey Weinstein, cel puţin 425 de figuri proeminente din toate industriile lumii au fost acuzate de conduită sexuală deviantă, o noţiune care acoperă o gamă largă de comportamente ce variază de la viol până la comentarii nepotrivite sau abuz de putere, potrivit Bloomberg.

În medie, mai mult de o persoană pe zi a fost pusă sub acuzare de la dezvăluirile cu privire la Weinstein şi până în prezent.

Sute de actori – majoritatea bărbaţi – au fost concediaţi, au demisionat sau s-au confruntat cu alte consecinţe din punct de vedere profesional. Unii au recunoscut public faptele pentru care au fost acuzaţi, însă alţii au negat şi şi-au păstrat poziţiile, însă nu şi imaginea publică.

Cu toate acestea, datele citate de Bloomberg ar putea fi foarte departe de realitate deoarece se referă doar la cazurile raportate public, însă în tribunale, situaţia ar putea sta altfel, şi peste 1.000 de persoane ar fi putut fi puse sub acuzare, potrivit datelor furnizate pentru publicaţia americană de organizaţii din apropierea mişcării #MeToo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sex,
expunere,
bilant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.