BestJobs: Doi din trei români nu şi-ar vota şeful dacă ar candida pentru funcţia de primar

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 septembrie 2020 96 afişări

BestJobs: Doi din trei români nu şi-ar vota şeful dacă ar candida pentru funcţia de primar

Doi din trei români nu şi-ar vota şeful dacă ar candida pentru funcţia de primar. Este rezultatul unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs. Sunt şi români care gândesc diferit. Unii l-ar vota pentru că este un bun profesionist, alţii ca să scape de el.

Sondajul BestJobs a arătat că cei mai mulţi respondenţi (59,3%) nu şi-ar vota şeful într-o funcţie publică. În schimb, unii (6,2%) l-ar vota doar ca să contribuie la plecarea lui din companie.

Sondajul făcut înainte de alegerile locale a mai demonstrat că peste 34% dintre angajaţii români spun că şi-ar vota şeful, dacă acesta ar candida pentru funcţia de primar. Principalele argumente ar fi, din punctul lor de vedere, că este un bun profesionist (23,2%) şi că este o opţiune mai bună decât orice candidat politic actual (9,6%).

Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, BestJobs a întrebat angajaţii români dacă şi-ar vota şeful, în situaţia în care acesta ar candida pentru funcţia de primar. Aproape un sfert dintre respondenţi cred că, odată ajuns primar, şeful lor ar genera schimbări în comunitate care ar avea impact direct sau indirect şi asupra lor şi ar face investiţii în arii în care e cu adevărat nevoie.

Totodată, 3% dintre români cred că dacă şeful lor ar fi primar ar avea şanse să fie angajaţi la primărie, iar 4,4% consideră că firma pentru care lucrează ar avea şanse să câştige contracte publice. Indiferent de impactul în comunitate, 39% dintre angajaţii români nu cred că, odată ajuns primar, şeful lor ar fi lăsat să facă o treabă serioasă.

În viaţa profesională, majoritatea angajaţilor care au participat la sondajul BestJobs spun că înclinaţiile lor politice nu influenţează în niciun fel activitatea de zi cu zi şi relaţiile cu superiorii sau colegii de serviciu. Peste 90% dintre intervievaţi susţin că nu se simt constrânşi în niciun fel de şefi sau de colegi să voteze cu un anumit candidat sau partid. În schimb, 30,6% dintre respondenţi susţin că au colegi sau şefi care au fost avantajaţi la locul de muncă datorită preferinţelor sau conexiunilor politice.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 septembrie, pe un eşantion de 1.405 utilizatori de internet din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primar,
şefi,
sondaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.