Berlinul prevede noi tăieri bugetare pentru 2014

Postat la 04 ianuarie 2013 14 afişări

Ministrul german de Finanţe Wolfgang Schäuble pregăteşte noi tăieri bugetare, în valoare de cinci-şase miliarde de euro, pentru a aduce nivelul deficitului statului federal la zero în 2014, potrivit cotidianului Rheinische Post, care citează surse din cadrul ministerului.

Un oficial conservator din cadrul CDU, citat de către ziar, a confirmat aceste proiecte. "Dacă vrem să atingem un deficit structural nul în 2014, va trebui să acoperim o gaură de aproximativ cinci miliarde de euro. Acest lucru va fi posibil doar prin noi reduceri de cheltuieli", a declarat pentru Rheinische Post Michael Meister, vicepreşedinte al grupului CDU în Bundestag.

Negocieri asupra reducerilor de cheltuieli ar viza toate ministerele, potrivit unor surse contactate de către ziar.

Oficiali din cadrul partidului conservator şi ai partenerului său liberal, FDP, în cadrul coaliţiei guvernamentale, au ajuns la un acord, la începutul lui noiembrie, cu privire la reducerea la zero a deficitului bugetar la nivelul statului federal, în 2014.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Berlin,
tăieri bugetare,
minister
/actualitate/berlinul-prevede-noi-taieri-bugetare-pentru-2014-10428145
10428145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.