Berea s-a scumpit cu până la 5% în februarie şi ar putea urma noi majorări de preţ

Postat la 04 martie 2013 16 afişări

Preţul berii a crescut în ultima lună cu până la 5% în medie, ca urmare a majorării accizei începând cu 1 februarie, iar în perioada următoare ar putea avea loc noi scumpiri, potrivit reprezentanţilor producătorilor de bere din România.

Berea s-a scumpit cu până la 5% în februarie şi ar putea urma noi majorări de preţ

 "Nu ştim care va fi influenţa creşterii de acciză, care a fost făcută peste noapte. Evident că este o taxă care se va reflecta cumva în costul berii şi este de văzut cum va reacţiona consumatorul", a declarat agenţiei MEDIAFAX Andrew Highcock, preşedintele Ursus Breweries.

El a spus că scumpirile generate de creşterea accizei diferă foarte mult în funcţie de tipul de bere şi de ambalaj.

Astfel, Ursus a majorat în februarie preţul berii cu 5% în medie.

"Acciza a crescut cumva în doi paşi. Mai întâi pentru că este pusă în euro, dar este calculată în lei, şi se stabilieşte un curs de schimb în octombrie. Şi atunci deja era o creştere de 5% în lei. Acum este şi o creştere în euro", a afirmat Highcock.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bere,
pret,
majorari,
scumpire,
incepere,
majorare
/actualitate/berea-s-a-scumpit-cu-pana-la-5-in-februarie-si-ar-putea-urma-noi-majorari-de-pret-10633837
10633837
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.