Beijingul anunţă sancţiuni contra unor oficiali din Taiwan, ca reacţie la vizita lui Nancy Pelosi

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 16 august 2022 49 afişări

Beijingul anunţă sancţiuni contra unor oficiali din Taiwan, ca reacţie la vizita lui Nancy Pelosi

Administraţia de la Beijing a anunţat, marţi, sancţiuni împotriva unor politicieni din Taiwan, ca reacţie la vizitele efectuate la Taipei de mai mulţi membri ai Congresului american, inclusiv de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Sancţiunile îi vizează pe Bi-Khim Hsiao, reprezentantul taiwanez în SUA, precum şi pe parlamentarii taiwanezi Ker Chien-ming, Koo Li-Hsiung, Tsai Chi-Chang, Chen Jiau-Hua şi Wang Ting-Yu. De asemenea, a fost sancţionat activistul taiwanez Lin Fei-Fan, conform agenţiei The Associated Press.

Sancţiunile includ interdicţii de călătorie în China continentală, în Hong Kong şi Macao, precum şi blocarea activelor financiare în China continentală. "Măsurile au rolul pedepsirii în mod determinat a elementelor radicale" care susţin independenţa Taiwanului, a comunicat Administraţia de la Beijing, potrivit agenţiei Xinhua.

Premierul Taiwanului, Su Tseng-Chang, preşedintele Parlamentului, You Si-Kun, şi ministrul de Externe de la Taipei, Joseph Wu, care erau deja vizaţi de sancţiuni, vor fi afectaţi de măsuri suplimentare.

China a organizat cele mai ample exerciţii militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita la Taipei efectuată de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington. În plus, Beijingul a semnalat că manevrele militare în jurul Taiwanului vor deveni o rutină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
taiwan,
sanctiuni,
reactie,
vizita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.