BCR Banca pentru Locuinţe: Tinerii între 18 şi 34 de ani au cea mai mare nevoie de un credit imediat

Autor: Raluca Ghinea Postat la 04 septembrie 2013 68 afişări

Tinerii cu vârste între 18 şi 34 de ani au cea mai mare nevoie de un credit imediat, iar persoanele din segmentul de vârstă 35-50 de ani îşi doresc cel mai mult un împrumut în general, potrivit datelor BCR Banca pentru Locuinţe.

"În medie, 24% dintre respondenţii la studiul nostru îşi doresc să obţină un credit, iar 15% vor un credit imediat. Pe segmentul de vârstă 18-34 de ani se observă o urgenţă mai mare de accesare a unui credit, cu o pondere de 19%, iar media pentru un împrumut este depăşită cel mai mult la categoria 35-50 de ani, unde ponderea este de 33%", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Petre Dătculescu, directorul IRSOP Market Research & Consulting, care a prezentat un studiu realizat pentru BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL).

Clienţii sunt în general necăsătoriţi şi cu studii superioare.

Sondajul a fost realizat în luna iulie, pe un eşantion de 662 de clienţi ai băncii, reprezentativi pentru întregul portofoliu, având o marjă de plus/minus 3,8%.

Dătculescu a arătat că interesul clienţilor pentru credit a crescut în acest an la 25%, de la 19% anul trecut, în detrimentul economisirii. Totodată, ponderea persoanelor care ar lua imediat un credit după terminarea perioadei de economisire a avansat de la 22% la 24%.

Portofoliul de clienţi a crescut faţă de anul trecut cu 15%, la 314.000, din care au fost contractate 1.200 de credite, cu o valoare de circa 80 milioane de lei. Contractele de economisire-creditare au ajuns în acest an la maturitate de la începutul operaţiunilor băncii pe piaţa românească, clienţii trecând la partea de creditare a contractului.

"O treime dintre clienţi vor să economisească în continuare după terminarea contractului. Când ajung aproape de momentul creditării, decid să-şi mărească contractul iniţial, vor să mai aştepte, să mai economisească şi să poată atrage astfel o sumă mai mare", a afirmat Carmen Schuster, vicepreşedintele BCR BpL.

Circa 42% din numărul contractelor existente la finele lunii iunie sunt pentru credite anticipate, 30,46% pentru finanţări intermediare şi 27,64% sunt credite Bauspar (contractele clasice de economisire-creditare).

Puţin peste jumătate din împrumuturile atrase de clienţi (55,2%) sunt pentru modernizări, extinderi sau amenajări ale locuinţei, aproape o treime (32,39%) pentru achiziţia de locuinţe şi ponderi sub 5% pentru construcţii locuinţe, cumpărare teren, refinanţare sau pentru plata avansului la un credit ipotecar.

Persoanele cu vârste între 20 şi 40 de ani deţin 41% din numărul total de contracte încheiate de bancă, grupa 41-60 de ani are o pondere de 39%, cei peste 60 de ani însumează 12% din contracte, iar tinerii sub 20 de ani au încheiat 8% din contracte.

BCR BpL a redus dobânda la creditele intermediare şi anticipate acordate în lei şi garantate cu ipotecă la 6,25% pe an pe toată durata împrumutului, de maxim patru ani, de la 7%, respectiv 8%. Noul nivel al dobânzii se aplică clienţilor care solicită împrumuturi până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca după această dată banca să stabiliească dacă păstrează nivelul.

După expirarea perioadei acestor credite, clienţii transformă contractele în unele de credite Bauspar, cu dobândă fixă de 5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul produsului ales.

BCR BpL este controlată de Banca Comercială Română (BCR) în proporţie de 80% şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului Erste, cu 20% din acţiuni.

În domeniul economisirii-creditare activează în România şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR BPL,
STUDIU,
/actualitate/bcr-banca-pentru-locuinte-tinerii-intre-18-si-34-de-ani-au-cea-mai-mare-nevoie-de-un-credit-imediat-11292873
11292873
comments powered by Disqus
Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de mult, dar acum este o adevărată mină de aur
Mediafax
SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om
DNA: Traficant de influenţă în ”Afacerea Pandemia - Unifarm”, consilier al unui lider PNL
MonitorulApararii
Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de  integrare al Balcanilor de Vest Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de integrare al Balcanilor de Vest
De ce nu are România corvete. Un procuror militar scoate în evidenţă bâlbâielile din procesul de achiziţie
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.