BCE, aşteptată să anunţe noi măsuri care să contribuie la rezolvarea crizei din zona euro

Postat la 02 iulie 2012 5 afişări

După acordul de vineri al summitului UE, care a adus acalmie pe pieţe, toate privirile se îndreaptă spre Banca Centrală Europeană (BCE), aşteptată să anunţe joi noi măsuri care să contribuie la rezolvarea crizei din zona euro.

Consiliul guvernatorilor BCE se va reuni joi pentru a stabili dobânda de politică monetară, aflată în prezent la minimul record de 1%, iar majoritatea analiştilor anticipează o reducere a acesteia pentru stimularea creşterii economice. Nu este însă sigur dacă BCE va anunţa de exemplu noi măsuri de suplimentare a lichidităţilor puse la fispoziţia băncilor sau reluarea de achiziţii de obligaţiuni publice pe piaţa secundară. Cu toate acestea, numai o acţiune semnificativă a BCE, cu mijloace financiare teoretic limitate, ar putea pune capăt "unui cerc vicios al fricii", a declarat Holger Schmieding, analist la banca Berenberg.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
bce,
masuri,
rezolvare,
criza
/actualitate/bce-asteptata-sa-anunte-noi-masuri-care-sa-contribuie-la-rezolvarea-crizei-din-zona-euro-9803981
9803981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.