BBC: Cum să câştigi un referendum

Postat la 16 iulie 2012 8 afişări

BBC News Online publică luni un material amplu despre "Cum să câştigi un referendum", ce conţine mai multe recomandări de la câştigători sau învinşi în diferite referendumuri din Marea Britanie şi care pot fi aplicate în orice campanie pentru o astfel de consultare populară.

Referendumurile, spre deosebire de alegerile generale, sunt o luptă pe viaţă şi pe moarte între două părţi care ar putea să nu se mai întâlnească vreodată la urne, scrie reporterul politic Brian Wheeler. În cazul referendumurilor nu se poate vorbi despre o coaliţie confortabilă sau un compromis, deoarece câştigătorul ia tot. Dar, deşi fiecare campanie este diferită, sunt câţiva factori pe care toate le au în comun, scrie Wheeler în acest material realizat în perspectiva organizării, în Marea Britanie, a unui referendum pe tema relaţiei ţării cu UE, a reformei Camerei Lorzilor sau a independenţei Scoţiei, scrie BBC News Online.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BBC,
referendum,
câştigători,
învinşi
/actualitate/bbc-cum-sa-castigi-un-referendum-9868582
9868582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.