Bază aeromedicală de aproape un milion de euro, inaugurată la Constanţa

Postat la 17 octombrie 2016 128 afişări

Bază aeromedicală de aproape un milion de euro, inaugurată la Constanţa

O bază aeromedicală destinată operării elicopterului SMURD, în valoare de aproape un milion de euro, a fost inaugurată, luni, la Constanţa, secretarul de stat Raed Arafat declarând că activitatea va fi mai sigură, mai uşoară, iar baza va facilita intervenţiile pe timp de noapte.

Baza este proiectată să funcţioneze în cele mai bune condiţii, devenind parte integrantă a infrastructurii de intervenţie de urgenţă din Regiunea de Sud-Est a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Construcţia este alcătuită dintr-o platformă de aterizare şi un hangar destinate elicopterului SMURD Constanţa şi unei echipe de minim şase persoane - piloţi, tehnicieni de aviaţie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori şi echipaj medical. Din această nouă bază, elicopterul SMURD şi echipajul aeromedical aflat în alertă vor fi pregătite să plece la solicitări 24 de ore din 24.

"Ce va face această bază de fapt? O să facă activitatea mult mai sigură şi mult mai uşoară. În primul rând, elicopterele nu pot să stea afară, mai ales iarna. Deci un elicopter care stă într-un hangar are defecţiuni mai puţine, are probleme mai puţine şi este în siguranţă. În al doilea rând, o să permită inclusiv anumite operaţiuni de noapte pe care, până acum nu puteam să le facem pentru că în zona spitalului, unde lăsăm pacientul noaptea, nu există autorizare de aterizare. Aşa că în această bază este posibil să executăm misiuni de noapte, fiind condiţiile mult mai sigure”, a declarat Raed Arafat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.