Bashar al-Assad şi-a reiterat angajamentul de a distruge arsenalul chimic

Postat la 26 septembrie 2013 36 afişări

Preşedintele Bashar al-Assad a reiterat angajamentul regimului său de a distruge arsenalul chimic sirian şi de a nu ridica obstacole în calea acestui proces, într-un interviu pentru pentru postul venezuelean Telesur.

Bashar al-Assad şi-a reiterat angajamentul de a distruge arsenalul chimic

 "Siria se angajează în general faţă de toate convenţiile pe care le semnează. Ea a trimis recent inventarul (arsenalului său chimic) Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), iar în curând experţi vor pleca în Siria pentru a veriffica situaţia acestor arme la faţa locului", a declarat al-Assad în acest interviu realizat la Damasc şi difuzat integral joi de agenţia Sana.

"Din partea Guvernului sirian nu există obstacole", a spus el.

Marile puteri, reunite la New York, au avansat miercuri spre un acord asupra mai multor puncte cruciale ale unei rezoluţii ONU care stabileşte cadrul dezarmării chimice a Siriei.

Occidentalii şi ruşii au poziţii opuse cu privire la o recurgere la Capitolul VII al Cartei ONU pentru a pune în aplicare programul de eliminare a armelor chimice anunţat pe 14 septembrie, la Geneva, de Moscova şi Washington.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bashar-al-assad-si-a-reiterat-angajamentul-de-a-distruge-arsenalul-chimic-11399419
11399419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.