American arestat în România în 2011, condamnat pentru tentativă de vânzare de arme talibanilor

Postat la 26 septembrie 2013 29 afişări

Americanul Alwar Pouryan, arestat în România în februarie 2011, a fost condamnat miercuri la 25 de ani de închisoare pentru că a încercat să livreze armament şi muniţie în valoare de peste 25 de milioane de dolari talibanilor în Afganistan, a anunţat miercuri procurorul New York-ului.

American arestat în România în 2011, condamnat pentru tentativă de vânzare de arme talibanilor

 Pouryan, în vârstă de 38 de ani, care a fost arestat în România împreună cu alt american, a fost condamnat de un tribunal federal de la New York pentru că a încercat să "furnizeze material talibanilor", constând în "arme de tip militar" ca rachete antiaeriene.

"Alwar Pouryan era un american pregătit să facă totul pentru a face afaceri cu talibanii, acceptând să furnizeze acestei organizaţii narco-teroriste arme de tip militar care ar fi pus în joc viaţa unui număr infinit de persoane nevinovate", a declarat procurorul New York-ului Preet Bharara, citat într-un comunicat.

Începând din toamna lui 2010 şi până la arestarea sa în februarie 2011, Alwar Pouryan şi complicele său Oded Orbach au comunicat cu un agent din cadrul Agenţiei americane de luptă împotriva drogurilor (DEA) care s-a prezentat drept un interlocutor taliban.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/american-arestat-in-romania-in-2011-condamnat-pentru-tentativa-de-vanzare-de-arme-talibanilor-11399356
11399356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.