Băsescu: România doreşte redefinirea relaţiei NATO-Rusia, la Summit-ul Alianţei din septembrie

Postat la 22 iulie 2014 50 afişări

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, că la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est se va discuta şi despre pregătirile pentru Summit-ul NATO din septembrie şi a anunţat că România doreşte o redefinire a relaţiei Alianţei cu Rusia, acest stat periclitând siguranţa ţărilor din zonă.

Băsescu: România doreşte redefinirea relaţiei NATO-Rusia, la Summit-ul Alianţei din septembrie

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Aeroportul ”Henri Coandă”, înainte de plecarea la Varşovia, că un subiect aflat pe ordinea de zi a Reuniunii şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est se referă la pregătirea Summit-ului NATO care va avea loc în luna septembrie, în Marea Britanie.

Şeful statului a arătat că România are opt priorităţi legate de acest summit şi a afirmat că prima prioritate este adoptarea de măsuri concrete pe termen lung şi echilibrarea geografică a resurselor militare ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul Uniunii Europene.

”În speţă, nu am dori o diminuare a resurselor pentru flancul estic, în detrimentul resurselor alocate zonei nordice, ţările blatice şi Polonia. Deci şi România şi Bulgaria ar trebui tratate cu atenţie, având în vedere în primul rând realităţile”, a precizat Traian Băsescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-romania-doreste-redefinirea-relatiei-nato-rusia-la-summit-ul-aliantei-din-septembrie-12954438
12954438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.