Băsescu: Petrom să se aştepte ca din 2014 redevenţa să nu fie mai mică decât în statele arabe

Postat la 20 martie 2012 15 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni seară, că Petrom trebuie să se aştepte ca în anul 2014, când va fi rediscutată redevenţa pe care o plăteşte statului român pentru extracţiile de resurse petroliere, aceasta să nu fie mai mică decât în statele arabe.

Întrebat ce ar putea să facă după ce şi-a declarat public nemulţumirea faţă de politica de preţuri a companiei Petrom, Traian Băsescu a răspuns: "Ce aştept eu, şi cred că este momentul potrivit, este anul 2014, când trebuie rediscutată redevenţa. Şi atunci Petrom trebuie să ştie că redevenţele în România nu vor fi mai mici decât în statele arabe". Preşedintele a amintit şi că a fost aplicată o amendă de 300 de milioane companiilor petroliere. "A făcut deja Consiliul Concurenţei, a aplicat o amendă de 300 de milioane de Euro companiilor petroliere din România. În rest, nu ai decât să citeşti contractul semnat în timpul Guvernului Năstase şi să-l pui în aplicare ", a spus preşedintele la TVR.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
petrom,
basescu,
redeventa
/actualitate/basescu-petrom-sa-se-astepte-ca-din-2014-redeventa-sa-nu-fie-mai-mica-decat-in-statele-arabe-9415894
9415894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.