Băsescu: Nu voi ţine cont de sensibilităţile domnului Niţu, mai ales când minte

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 09 martie 2015 39 afişări

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, la sediul PMP, despre sesizarea Inspecţiei Judiciare de către CSM, după postarea sa de pe Facebook, privind cazul Nana, că ”nu va ţine cont de sensibilităţile domnului Niţu, mai ales când minte”.

Întrebat dacă a afectat independenţa justiţiei, prin postarea de pe Facebook, de sâmbătă, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu, şi dacă domnul Niţu crede că a a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să exprime vreun punct de vedere, că dânsul are sensibilităţi, îl anunţ că nu voi ţine cont de sensibilităţile domniei sale, mai ales când minte”, a spus Băsescu.

El a precizat că în postarea de pe Facebook a exprima punctul său de vedere, potrivit căruia Justiţia are de constatat dacă în procesul de restituire au fost ilegalităţi, referitor la terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

”Eu am scris aici, dar să conteste cineva că acea comisie (comisia parlamentară privind terenurile de la Nana, nr) nu a pornit de la decizii politice, este o copilărie, iar dacă domnul Niţu s-a simţit implicat politic, este problema dânsului, dar acest proces a avut ca bază acţiune politică, după care eu exprim punctul de vedere că nu exclud ca în procesul de restituire să se fie întâmplat ilegalităţi. Mai mult de atât, chiar sugerez că, dacă aş fi Parchet General, aşa aş face, aş declanşa acest tip de controale în toată ţara”, a declarat Traian Băsescu, la sediul PMP.

Potrivit lui Băsescu, ”până la clarificare, fie că e vorba de restituiri de terenuri agricole, fie că e vorba de restituiri de păduri, nu ar mai merge deloc înainte cu restituirile”.

”În interiorul acestui proces, sunt convins că se vor găsi resurse pentru a se despăgubi toţi cei care încă nu au fost despăgubiţi, datorită ilegalităţilor care s-au făcut”, a adăugat el.

Băsescu a mai spus că sugera în postarea sa justiţiei să facă acest lucru în toată ţara şi dacă se poate, să înceapă cu două judeţe, Vrancea şi Timiş.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor fostului preşedinte Traian Băsescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmând să se stabilească dacă a fost afectată credibilitatea justiţiei.

Inspectorii judiciar vor stabili dacă a fost sau nu încălcată independenţa justiţiei prin aceste declaraţii făcute de Traian Băsescu, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din CSM.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare de către CSM a fost făcută după ce Traian Băsescu a scris pe Facebook despre sechestrul pus pe terenuri de la Nana, iar conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a cerut Consiliului să apere magistraţii, aprecizat că este regretabil că un fost preşedinte pune la îndoială independenţa şi imparţialitatea procurorilor, lucru care ar putea afecta credibilitatea justiţiei.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010, arătând că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa.

"Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

El a ţinut să precizeze că "nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi", adăugând că "asta va constata justiţia, iar cei care au încălcat legea vor răspunde".

"Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începând spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cât timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a făcut nici o investigaţie?", a mai scris Băsescu, pe pagina de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂSESCU,
NIŢU,
/actualitate/basescu-nu-voi-tine-cont-de-sensibilitatile-domnului-nitu-mai-ales-cand-minte-13957575
13957575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.